Wellnessblomman
Yoga, oljor och välbefinnande

Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en mjuk och varsam kroppsbehandling där terapeutiska eteriska oljor masseras in under fötterna och på ryggen genom fjäderstrykningar och massage av  vitaflexpunkter. Behandlingen är trots sin varsamhet mycket effektiv då den stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, verkar stressreducerande, ger avslappning i muskler, nerver och leder samt stärker immunförsvaret. Behandlingen är också effektiv för att minska smärta i rygg och nacke genom att nervändar stimuleras och därmed bidrag till avslappning och läkning. Under ca 75 minuter ges 300 beröringar och tryckningar på nervändar och behandlingen avslutas med en värmeinpackning och en kortare stunds vila.

Behandlingen verkar även utrensande då de eteriska oljorna hjälper kroppen att släppa bland annat slaggprodukter, virus och bakterier. Efter en behandling kan du bland annat känna av huvudvärk, muskelvärk, stickningar i huden där oljor applicerats, tätare toalettbesök och trötthet. Besvären är snabbt övergående och tyder på att oljorna och massagen gett effekt på din kropp.

Eteriska oljor påverkar också hjärnans känslocentrum (Limbiska systemet) genom doftsinnet. Det gör att behandlingen samtidigt verkar stressreducerande, ångestdämpande och bidrar till känslomässig stabilitet. 

Under en behandling tillåts din kropp och ditt sinne att slappna av på djupet och du får möjlighet att njuta av en stunds stillhet utan krav där du kan sväva iväg till tonerna av underbar musik. En välgörande gåva till dig själv eller någon du tycker om!

Du kan  välja att bara ta en behandling eller komma tillbaka för flera. Störst effekt fås vid upprepade behandlingar men det är absolut inget krav!  

Under behandlingen används  9 stycken 100% eteriska ekologiska oljor från Young Living. Oljorna har varsamt valts ut av Young Living på grund av sina unika terapeutiska egenskaper. Det är viktigt att du inför en behandling berättar om du är överkänslig mot någonting eller har besvär som högt blodtryck. Då kan vissa oljor behövas bytas ut.

De oljor som används är:
Oregano
Timjan
Basilika
Cypress
Vintergröna
Mejram
Pepparmint
Aroma Seiz (blandning av oljor)
Valor II (blandning av oljor)

Jag behandlar inte gravida, ammande eller personer med hjärtproblem.

Regndroppstekniken, (RDT) är en behandling inom aromaterapin som är mycket kraftfull och djupverkande. En kombination av lätta strykningar och olika massagetekniker. Behandlingen utförs under fötterna på reflexzonerna (liknande zonterapi) och längs ryggraden. Oljorna penetrerar ner på cellnivå och har spridit sig i kroppen på ca. 20 min. Metoden är lätt att lära sig och kan användas som ett komplement till kroppsterapeuter eller till dig själv och dina närmaste.

Regndroppstekniken utvecklades av Gary Young på 1980-talet. Han baserade den på sin forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt fascinerande information som han fått av en indianhövding hos Lakota Indian Nations i USA.

Indianhövdingen berättade om hur man i generationer, använt sig av en metod att hela kroppen, från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grunden till Gary Youngs utformning och utveckling av Regndroppstekniken.

Vetenskapliga studier har visat att många typer av skolios och ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger vilande längs ryggraden. Detta kan orsaka inflammation, vilket i sin tur kan göra att svagheter uppstår i ryggraden som kan leda till skolios och andra besvär.

Genom att applicera särskilda terapeutiska oljor som motverkar virus, bakterier och inflammationer kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. Eftersom de eteriska oljorna även påverkar känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, är Regndroppstekniken en mycket välgörande behandlingsform för att lindra oro och stress samt åstadkomma känslomässig läkning.

I RDT använder man sig av Vitaflex tekniken och lätt massage på ryggen och längs ryggradszonen på fotsulorna. Den helande energin sätts igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna. Detta i sin tur sätter igång en elektrisk impuls som färdas genom nervbanorna fram till den punkt där det finns en energiblockering i energibanan som kan vara orsakad av exempelvis gifter, skadad vävnad eller syrebrist.

Fördelar med Regndroppsteknik:

  • stärker immunförsvaret
  • ökar kroppen förmåga att ta upp syre till cellerna
  • balanserar kropp och sinne
  • lindrar känslor av oro och stress
  • lindrar ryggbesvär
  • rensar ut gifter ur kroppen