Wellnessblomman
Yoga, oljor och välbefinnande

 

Wellnessblomman
Ett ord som kom till mig när jag bestämde mig för att starta ett litet företag för att kunna bidra till en ökad hälsa, både fysiskt och mentalt. Det är ju jag som är Blomman, som ett smeknamn på mitt efternamn (Blomberg). Men Blomman har så många fler liknelser än det. Blomman har flera kronblad för att symbolisera att vi behöver arbeta med flera delar om vi vill öka vår wellness, vår hälsa, och vårt välbefinnande. Det räcker inte med att bara arbeta med ett av kronbladen för att blomman ska slå ut och stå i full blom. Blommans kronblad är också symboler för det jag arbetar med, idag är ett blad yoga och ett annat de eteriska oljorna. Så småningom kommer jag att fylla på med fler verktyg för att hjälpa dig att arbeta mot en ökad wellness och där igenom nå din fulla potential!

Jag har alltid funnit glädje i att röra på mig och jag började tidigt att löpträna och utan att förstå det blev löpningen en rörlig meditation för mig. Genom att röra min kropp så fann jag ett inre lugn. Genom rörelse fann jag lugn. Den intensiva löpträningen ledde till slut till en höftskada och i rehabiliteringen av den fann jag yogan och jag blev överväldigad av yogans effekter på både kropp, själ och sinne. Efter att ha praktiserat så väl mediyoga,  som Asthanga och Vinyasa så fastnade jag för Hathayoga där man strävar efter att få lugn i sinnet genom att röra sin fysiska kropp. Återigen fann jag lugn genom rörelse. En livslång förälskelse var född.   

Efter flera års utövande var jag redo att själv förmedla Hathayogans kraft till andra och jag började utbilda mig till yogalärare. 

 Jag är nu diplomerad yogalärare med inriktning på Hathayoga. Jag har studerat hos yogi Pablo Romero, grundaren av Gaiayoga. 

 Min utbildning har varit starkt influerad av Viryayoga, ett yogaform som utvecklats av yogalärare Josefine Selander och naprapat Malin Flink. 

Jag har också studerat yogaanatomi för att förstå hur yogan påverkar vår fysiska kropp samt för att minska risken för skador och istället få förståelse för hur vi kan stärka vår fysiska kropp genom yogans kraft.

För att få insikt i hur yogan påverkar vårt sinne och vår psykiska hälsa har jag också studerat stresshantering och medicin kopplat till yogan.

Våren 2019 introducerades jag för första gången på riktigt för eteriska oljor. Jag förstod snabbt vilken otrolig kraft dessa oljor bär på och under hösten 2019 blev jag oberoende distributör av 100% rena eteriska oljor från Young Living för att på så sätt bidra till att flera får möjlighet att ta del av oljornas fantastiska effekter. I februari 2020 blev jag diplomerad regndroppsmassör.